Pensie tăiată pentru Horia Moculescu: Eu aveam o pensie nesimțită

Pensia lui Horia Moculescu a fost tăiată în urma unor recalculări. Decizia a primit-o acasă prin poștă. 

Horia Moculescu a intervenit în direct la România TV unde a susținut că dosarul său de pensie a fost recalculat și a primit pensia tăiată cu aproximativ 300 de lei. 

”Înainte cu două săptămâni am primit un material voluminos așa cu recalcularea pensiei mele prin care mi se spune că nu mai am 1895 de puncte ci am 1700. Mi-a venit acest material și apoi mi-a venit pensia. Eu aveam o pensie nesimțită, vă dați seama, după 42 de ani de muncă, 2385 de lei, o imensitate, și mi-a venit cu 300 de lei mai puțin. M-am interesat și eu la oamenii legii și am aflat că această recalculare, dacă s-ar face ar intra în vigoare din 2021, apoi zice că pensia în plată nu va putea scădea nici după recalculare. Problema foarte mare la recalcularea mea nu s-a ținut cont de un lucru esențial.

Noi am plătit ani de zile, din anii 80 începând, 2% pensie suplimentară. Noi eram plătiți după anexa doi. Pensia era plătită de Uniunea Compozitorilor. La momentul respectiv, Grigoriu, Temistocle, Popa, aveau 5500 de lei pensie. Când salariul mediu era de 2000. Atât ar fi și acuma. Când m-am dus să-mi bag dosarul de pensie, fetele de la Casa de Pensii mi-au spus că domnule Moculescu nu pot să vă fac dosarul pentru că ar trebui să vă dau în banii de astăzi 35 de lei”, a precizat Horia Moculescu la România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel