EXCLUSIV  PE, rezoluţie. Ţapardel: România, atacată din interiorul țării la Bruxelles. E cea mai mare greşeală

Parlamentul European
Parlamentul European

Europarlamentarul român Claudia Ţapardel a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre efectele pe care le-a avut rezoluţia din Parlamentul European asupra României. 

Claudia Ţapardel apreciază că votul la rezoluţia din Parlamentul European a fost unul împotriva României, iar europarlamentarii români care au făcut acest lucru au greşit. Iată ce a declarat Claudia Ţapardel în cadrul interviului acordat DC News:

"Din păcate, cred că e cea mai mare greşeală pe care colegii noştri din PNL şi din alte grupuri politice au făcut-o. De fapt, această rezoluţie a fost una împotriva României. Este o greşeală foarte mare care afectează enorm imaginea României şi credibilitatea sa la Bruxelles, dar trebuie să înţelegem că vina cea mai mare revine celor care au sesizat şi au exportat problemele de politică internă la Bruxelles: colegii noştri din PNL şi Monica Macovei, Cristian Preda, oameni care nu au înţeles că au o datorie faţă de ţara lor şi nu una de a distruge, practic, România."

"România este o victimă"

"În acelaşi timp, trebuie să înţelegem că da, construcţia europeană e bazată pe unitate şi solidaritate. Dar într-o Europă măcinată de Brexit, atentate teroriste, imigraţie, probleme economice şi tendinţele extremiste, interesele naţionale ale statelor membre au crescut foarte mult. Şi, în acest context, în cel în care anul viitor vom avea alegeri pentru Parlamentul European – deci vom avea o nouă configuraţie a PE, o nouă Comisie Europeană – lupta politică de la Bruxelles are nevoie de nişte victime.

Iar România, în momentul de faţă, este o victimă pentru că popularii europeni au nevoie de o Românie cu un guvern social-democrat pe care să o atace. Să nu uităm că în Ungaria lucrurile stau destul de grav cu Orban, pentru că în Ungaria s-a activat articolul 7 din tratat şi avem un guvern popular în Ungaria, popularii europeni aveau nevoie de un ţap ispăşitor şi de o monedă de schimb în ceea ce priveşte partea social-democrată. Din păcate, România a căzut victimă acestui joc politic şi acestei logici electorale de la Bruxelles", a mai declarat Claudia Ţapardel.

Urmăreşte, aici, declaraţiile Claudiei Ţapardel:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel