Patru gimnaste americane acuză FBI de manipularea adevărului. ”Cât valorează o fetiță?”

Facebook - Simone Biles
Facebook - Simone Biles

Patru gimnaste din SUA acuză FBI și sistemul de justiție pentru abuzul suferit. 

Patru gimnaste americane, printre care și Simone Biles, care a renunțat la competiția olimpică chiar în timpul Jocurilor, acuză FBI și sistemul de justiție pentru eșecul de a le proteja, chiar dacă ele au semnalat problemele pe care le aveau cu medicul echipei. 

Într-o mărturie emoționantă, susținută miercuri, cele patru femei au declarat Comitetului Judiciar al Senatului SUA că au „suferit și suferă în continuare” din cauza abuzului pe care l-au experimentat și a manipulării lui Larry Nassar, informează BBC

Simone Biles, de patru ori medaliată cu aur olimpic, una dintre cele mai cunoscute figuri din sportul mondial, a cerut urmărirea penală a agenților implicați.

"Cât valorează o fetiță?" a întrebat aceasta. 

Au omis și au făcut declarații false

În audierile lor, gimnastele s-au referit la modul în care agenții FBI au tratat greșit acuzațiile de abuz aduse lui Larry Nassar și apoi au făcut declarații false în urma rezultatelor anchetei, scrie CNN.

„Au permis unui molestator să iasă liber mai mult de un an și această inacțiune a permis în mod direct abuzul lui Nassar să continue”, a declarat McKayla Maroney Comitetului Judiciar al Senatului, după ce a relatat detaliile le-a furnizat agentului care i-a luat un interviu despre abuzul lui Nassar.       

"Ce rost ar avea să raportăm abuzul pe care agenții noștri FBI urmau să îl îngroape într-un sertar?" a adăugat ea.

Gimnaste abuzate de medicul echipei

Alături de Maroney și Biles au venit și gimnastele Maggie Nichols și Aly Raisman, care s-au numărat printre sutele de sportivi agresați de Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică din SUA, care acum execută o condamnare de câteva decenii la închisoare.

McKayla Maroney, care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a descris experiența de a fi intervievată de FBI ca fiind plină de „tăcere și lipsă de considerație pentru trauma mea”.                

„Au ales să inventeze, să mintă despre ceea ce am spus și să protejeze un molestator în serie”, le-a spus ea senatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel