PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Pentru cei mai mulți dintre români, ciorba de miel este nelipsită de pe masa de Paști. Însă nu oricine știe să o prepare ca la carte. Există câteva trucuri pe care trebuie să le folosești pentru un gust delicios.

Ingrediente

2 litri apă
1 litru borş
1 kg carne miel
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
verdeaţă
cozi de ceapă verde
sare
piper
3 linguri orez
1 gălbenuş
4 linguri smântână
1 legătură leuştean

Vezi și: Cea mai bună rețetă de DROB pentru masa de PAȘTI. Nu dai greș cu ea!

Cum se prepară

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Pentru ciorba de miel se fierb în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în ciorbă, apoi se lasă să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră, scrie retete.unica.ro. Important este că nu trebuie să clocotească pentru că se destramă carnea de miel.

Vezi și: PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Când şi carnea şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Se lasă să fiarbă orezul şi se acoperă cu un capac.

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Între timp, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce s-a făcut ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. 

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Miercurea Mare - Ce nu au voie să facă femeile. Este păcat!

Trucuri

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspătă. O recunoști pentru că are culoarea roz. Ea nu trebuie să fie umedă, semn că a fost congelată și decongelată.

PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete. Carnea de miel trebuie să fie elastică, semn că animalul a fost tânăr. Organele de miel dau un gust și mai bun când faci ciorba de miel, așa că nu trebuie să te ferești să le folosești.

Vezi și: Rețete de post. Cartofi picanți la tigaie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel