Parlamentul Marii Britanii a fost dizolvat de către Elisabeta a II-a

Suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a a dizolvat Parlamentul, care a dat astfel start campaniei pentru alegerile din 7 mai.

Momentul a fost marcat de vizita premierului David Cameron la Regina Elisabeta a II-a. Toţi membrii legislativului şi-au încheiat oficial mandatul şi şi-au pierdut automat toate privilegiile.

La întoarcerea de la Palatul Buckingham, premierul a declarat că britanicii au de făcut o alegere clară, între partidul conservator şi cel laburist.

Potrivit practicii de zeci de ani din politica britanică, premierul depune demisia guvernului în fața Reginei la o dată stabilită la alegerea sa, înainte de a se declanșa dizolvarea parlamentului și convocarea alegerilor.

Citește și: Iohannis, mesaj ferm pentru Guvernul britanic: Libera circulație în UE trebuie aplicată pe deplin

Scurta vizită efectuată luni de premierul britanic la Palatul Buckingham pare să fie una de curtoazie. Pentru prima dată în istoria politică a Marii Britanii, data scrutinului parlamentar a fost înscrisă într-un text de lege de către guvernul de coaliție format din conservatori și liberal-democrați, la scurt timp după accederea acestora la putere în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel