Iohannis, mesaj ferm pentru Guvernul britanic: Libera circulație în UE trebuie aplicată pe deplin

Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, în fața căruia "a reiterat necesitatea aplicării depline a principiului liberei circulaţii a persoanelor aşa cum este acesta prevăzut în tratatele UE". Vizita lui Hammond la București face parte dintr-un amplu turneu european derulat înainte de alegerile generale din Marea Britanie și concentrat pe subiectul reformării Uniunii Europene.

"Domnul Preşedinte Iohannis a subliniat dorinţa României de a-şi canaliza eforturile în scopul valorificării optime a potenţialului considerabil al Parteneriatului Strategic româno-britanic atât la nivel politic, cât şi economic", transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Discuțiile între Iohannis și Hammond au atins și subiectul imigrației, aflat în centrul unei polemici politice, declanșate de dorința Marii Britanii de a limita libera circulație în spațiul Uniunii Europene.

"De asemenea, domnul Preşedinte a reiterat necesitatea aplicării depline a principiului liberei circulaţii a persoanelor aşa cum este acesta prevăzut în tratatele UE. În acest context, România va continua să se asigure, alături de Comisia Europeană, şi în dialog cu toate statele membre ale UE, că drepturile cetăţenilor români, în calitate de cetăţeni europeni, sunt pe deplin respectate. România apreciază sprijinul constant pe care Marea Britanie îl acordă aderării la spaţiul Schengen. 

Cu ocazia întâlnirii sale cu ministrul britanic, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a subliniat că Uniunea Europeană este un proiect de succes şi că, prin unitate şi solidaritate, statele membre pot face faţă oricăror dificultăţi", spune Administrația Prezidențială.

Philip Hammond s-a mai întâlnit la București cu premierul Victor Ponta și ministrul Afacerilor Externe, Bogdau Aurescu.

Miza vizitei lui Philip Hammond la București: cu ce misiune l-a trimis Cameron în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel