Parlamentul European, UKIP, scandal. Acuzații grave pentru eurodeputații UKIP

Zece eurodeputați din Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), printre care Nigel Farage, sunt bănuiți de Parlamentul European că au folosit incorect sute de mii de euro pentru plata asistenților lor, care nu ar fi lucrat în mod real în cadrul instituției menționate. 

Serviciile de specialitate ale PE au evaluat la peste 580.000 de euro suma totală pe care respectivii eurodeputați vor trebui să o ramburseze întrucât activitatea reală a asistenților lor, remunerați dintr-o sumă forfetară disponibilă pentru fiecare deputat european, nu a avut practic legătură cu mandatul european al angajatorilor lor, ci cu activitățile naționale ale UKIP.

Potrivit publicației britanice, Nigel Farage și colegul său Raymond Finch vor trebui să ramburseze echivalentul a 84.000 de lire sterline, sumă folosită pentru remunerarea activității asistentului lor comun, Christopher Adams, membru al UKIP.

Regulamentul Parlamentului European prevede că asistenții europarlamentari cu normă întreagă nu au voie să desfășoare o activitate plătită pentru un partid politic național și că asistenții part-time trebuie să aibă și un al doilea loc de muncă.

Fiecare dintre cei 751 de membri ai Parlamentului European are dreptul la suma de 23.400 euro lunar pentru remunerarea personalului angajat la biroul din Bruxelles și în țara de origine, la care se adaugă 4.342 euro lunar cheltuieli pentru birou.

Pe lista eurodeputaților vizați de noua anchetă internă a PE se află și Paul Nuttall, liderul UKIP. De asemenea, soția lui Nigel Farage care a lucrat ca asistentă a altui eurodeputat UKIP se află printre cei opt asistenții europarlamentari implicați în acest nou scandal și ale căror contracte au fost suspendate, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel