Părintele Constantin Necula: Putin a murit cu mult înainte să moară. Bipolarism duhovnicesc extrem de grav

 Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Părintele Constantin Necula a avut un mesaj dur la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin. 

"Duhovniceşte vorbind, simt că ceva nu e în regulă, că e un bipolarism duhovnicesc extrem de grav. Adică o neatenţie să crezi că ce spui tu este în acord cu Evanghelia, înseamnă fie să nu citeşti corect Evanghelia, fie să o citeşti cu un om care te îndrumă să o citeşti prost. E motivul pentru care, de exemplu, Biserica Ortodoxă insistă ca lectura Bibliei să se facă cu ajutorul unui duhovnic, într-o comunitate de rugăciune şi nu cum te taie capul.

(...) Pe mine nu mă mai interesează demult Putin. Am spus că a murit fără să ştie. A murit cu mult înainte să moară. Pe mine m-a impresionat şi mă interesează dacă noi reuşim să dăm ţării acesteia o mentalitate, că în sine, crucea e mai puternică decât orice alt semn folosit în numele lui Dumnezeu, că în numele Ortodoxiei nu există cruciaţi, ci există doar Evanghelie şi Hristos. E elementul de la care trebuie să repornim reconstrucţia lucrurilor pe care le avem de repornit. 

Eu cred că e vremea să ne punem în genunchi şi să ne rugăm, mai ales pentru el (n.r. Putin)", a spus părintele Constantin Necula la Antena 3.

Părintele Constantin Necula, după predica patriarhului Kiril: Hristos nu poate fi luat de fraier niciodată

„Azi, când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină şi de a ne arăta iubirea faţă de semenii noştri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău şi de falsitate”, se arată în mesajul citat de EFE și Agerpres.

Patriarhul Kirill a făcut totodată apel la menţinerea "unităţii între creştinii ortodocşi" şi la rugăciune pentru "triumful unei păci durabile".

"Fie ca rănile şi dezbinările să fie alinate de harul divin", a spus el.

"Nu e treaba mea să îl judec, dar eu m-am întrebat altceva. M-am întrebat cum a putut spune 'Pace vouă'. Sunt copiii lui acolo... Cred cu tărie că Evanghelia nu poate fi minţită, iar Hristos nu poate fi luat de fraier niciodată. Eu nu îi văd bine. Lucrurile se vor desfăşura într-un fel sau altul, sub imperiul forţei se vor petrece tot felul de lucruri. Dar nu îi văd bine în raport cu împărăţia lui Dumnezeu. Este o judecată finală care ne priveşte pe toţi. Am văzut că oameni din România sunt dispuşi să nu vorbească, ca să nu fie otrăviţi, dar şi nevorbitul te otrăveşte. E o muşcătură de limbă care te poate ucide. Eu cred că e momentul să fim fermi de partea Evangheliei, care ne spune că nu poţi să minţi. 

Când spui pace tuturor, spui pace tuturor. Când spui 'veniţi de primiţi lumină', spui tuturor, nu celor din dreapta sau stânga. Vom vedea, dar eu nu aş vrea să fiu în pielea lui la a doua venire...", a punctat părintele Constantin Necula la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel