EXCLUSIV  Părinte 1 și părinte 2. Ciocan, apel către euorparlamentarii români

Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană
Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană

Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România 'Alexandru Ioan Cuza', a făcut un apel la europarlamentarii români, dar și la instituțiile din România cu privire la o recomandare a UE, respectiv 'părinte 1' și 'părinte 2'.

'Hotărârile de la Bruxelles, care se referă la sintagmele 'părinte 1' și 'părinte 2' au statut de recomandări. Ulterior, se transformă, prin deciziile unor state, în reglementări. Înțeleg că deja prin unele țări ale Europei, în loc de 'mamă' și 'tată' se trece la 'părinte 1' și 'părinte 2'. România este stat membru UE. Din păcate, constatăm cu amărăciune, ca Federație, că în România există numeroase discuții în acest sens.', a spus Ciocan.

'Reprezentanții pe care i-am trimis la Bruxelles nu au avut niciun punct de vedere să notifice organismele central-europene că deviza 'Unitate în diversitate' se referă, mai ales, la principii precum culturalitatea, tradițiile statelor, care fac parte din ceea înseamnă stat național, suveran, independent și indivizibil. Bruxelles nu a cerut niciodată cedarea suveranității, sub nicio formă, dar prin toate lucrurile care se produc astăzi vânzarea terenurilor, acceptarea unor situații care devin reglementări.', a menționat Ciocan.

'Starea de lucruri referitoare la 'părinte 1' și 'părinte 2' ne alertează și ne nemulțumește. FSDPR își propune să solicite tuturor organismelor României, ONG-uri, organizații culturale, politice, nepolitice, Academiei Române și oricărei alte instituții să nu mai stea pe margine, ci să acționeze! Noi solicităm expres ca în România niciodată titulatura de 'mamă', cuvânt sfânt, primul cuvânt al unui copil, să nu fie vulnerabilizat sau pus în pericol de nicio recomandare, precum nici cuvântul 'tată'. Cerem ca orice lucru care ar aduce atingere valorilor, tradițiilor noastre, istoriei noastre de mii de ani, care ne-a certificat ca stat și popor pe aceste meleaguri, să nu mai fie puse în pericol!', a declarat Ciocan.

'Atragem atenția europarlamentarilor români de la Bruxelles și tuturor forțelor implicate, pe competențe, că deținerea unor funcții este o obligație față de poporul român. Este o obligație de conștiință. Nu mai vrem să vedem de astăzi înainte că vom continua să ne lamentăm, precum în acești 30 de ani. Vrem să vedem oameni capabili, lideri, profesioniști din orice domeniu, mai ales în domeniul politic. Oamenii politici nu se nasc peste noapte, ci trebuie să aibă și știință politică. Noi nu acuzăm pe nimeni, ci prin acest strigăt public dorim de la puterea executivă și diplomația românească să aibă un punct de vedere. Credem că această recomandare cu 'părinte 1' și 'părinte 2, care devine regulament în unele state, este mai importantă decât praful saharian și țânțarii de prin anumite țări. FSDPR va face demersuri și în acest caz. Dacă alții nu fac, va face Federația pentru tot ceea ce înseamnă poporul român. În plus și înainte de orice, noi suntem creștini ortodocși, iar Dumnezeu ne învață că avem mamă și tată, nu 'părinte 1' și 'părinte 2', a conchis Christian Ciocan, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel