Pantelis Boumbouras, consul onorific al Greciei în Ucraina, se află acum în Odessa: Voi rămâne aici până la sfârșit

Pantelis Boumbouras/ foto GreekCityTimes
Pantelis Boumbouras/ foto GreekCityTimes

Pantelis Boumbouras a fost consul onorific al Greciei în Crimeea și Kherson. Acum, se află în Odessa, împreună cu fiii săi. 

Pantelis Boumbouras și-a trimis fiica și soția în Grecia, ca să fie în siguranță. ”Aici voi rămâne până la final - dacă voi pleca de aici, voi fi ca un zombie” spune el. 

”Par că s-au obișnuit cu războiul și îl trăiesc ca viața lor de zi cu zi”

Despre ce se întâmplă în Ucraina, consulul grec din Odessa spune că ”Pare că focul devine mai puternic. Acest oraș turistic, oraș al culturii, care nu a fost bombardat nici măcar de Hitler, acest maniac îl poate distruge. Pentru că el distruge și ucide umanitatea. Aici voi sta până la sfârșit. Suntem pregătiți și calmi, pe cât posibil, pentru că nu suntem superoameni. Vorbesc cu oamenii din Kiev și Kharkov și îi simt și pe ei calmi. Par că s-au obișnuit cu războiul și îl trăiesc ca viața lor de zi cu zi”, scrie GreekCityTimes

”Voi sta aici până la sfârșit. Până când vom vedea Ucraina puternică și independentă”

Vorbind despre motivele din spatele deciziei sale de a rămâne în Odessa, Pantelis Boumbouras afirmă: ”Pentru mine, Ucraina este a doua casă. Soția fiului meu este ucraineancă. Ucraina m-a primit când Grecia trecea printr-o criză. Sunt cetățean de onoare în Odessa. Aceștia sunt oamenii care iubesc Grecia. Sunt aproape nouăzeci de greci aici. Dacă voi pleca, voi deveni ca un zombie - în viață, dar mort pe dinăuntru. Am rămas ca să-i ajut pe cei care au nevoie. Voi sta aici până la sfârșit. Până când vom vedea Ucraina puternică și independentă. Poporul ucrainean arată cât de mândru este. Dacă europenii sunt deștepți, vor accepta Ucraina în Uniunea Europeană, pentru că a demonstrat că o merită”. 

Astăzi, Ucraina a trăit a cincisprezecea zi de război, de la invazia Rusiei. Localnicii din Odessa, orașul-port, deși în alertă, nu sunt dispuși să renunțe la ”perla Mării Negre” fără luptă, arată El Pais. În fața războiului, ei se apără și cântă, arătându-se încrezători în fața rușilor care le amenință existența. 

Forțele lui Putin au avansat din sud și au preluat deja controlul asupra Berdiansk, în Marea Azov, și a Khersonului. Ei bombardează Mykolaiv, un alt oraș port strategic, care este necesar pentru a consolida ofensiva împotriva Odessei. Kremlinul a plasat și nave de război de-a lungul coastei pentru a amenința orașul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel