Panică în Coreea de Nord: ce s-a întâmplat cu Kim Jong-un

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Presa nord-coreeană de stat admite pentru prima dată că liderul Kim Jong-un este bolnav, după ce lipsa acestuia din viaţa publică a dat curs unei serii de speculaţii.

Potrivit unei relatări a presei de stat, liderul de la Phenian suferă de “disconfort“, conform The Guardian.

Kim Jong-un, în vîrstă de 31 de ani, este frecvent protagonistul materialelor de propagandă ale ţării sale, însă din 3 septembrie nu a mai fost fotografiat de media de stat, lucru care a alimentat zvonurile despre starea sa şubredă de sănătate.

Michael Madden, expert în conducerea nord-coreeană, spune că liderul de la Phenian ar suferi de gută, o boală provocată de dietă şi o predispoziţie genetică care a afectat mai mulţi membri ai familiei Kim.

Kim Jong-un a fost filmat mergând şchiop la un eveniment desfăşurat în iulie. “Bogăţia şi prosperitatea socialismului nostru există datorită eforturilor mareşalului nostru, care continuă să lumineze calea poporului precum o flacără, în ciuda faptului că suferă de disconfort“, spune vocea de fundal al unui documentar difuzat în Coreea de Nord.

Kim a luat rapid în greutate de când a preluat puterea, după ce tatăl său a murit, în 2011, din cauza unui atac de cord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel