PAC, decizia de care ar putea beneficia 22 de milioane de fermieri

Într-o mișcare de care ar putea beneficia aproximativ 22 de milioane de fermieri, Politica Agricolă Comună a UE a intrat în epoca spațială. Oferind informații detaliate și la timp despre culturi și terenuri agricole, Sentinelurile Copernic sunt acum utilizate pentru a simplifica și moderniza această politică a UE.

În 1962, Politica Agricolă Comună (PAC) a intrat în vigoare pentru a asigura alimentele accesibile cetățenilor europeni și un nivel de trai echitabil pentru agricultori. În timp ce această filozofie rămâne, accentul se îndreaptă acum și spre durabilitate, protecția mediului, biodiversitate și climă. Pentru a aborda aceste aspecte, precum și pentru a reduce birocrația și a crește eficiența, UE a luat măsuri pentru reformarea PAC.

Abordare nouă

În urma unei propuneri din partea DG-Agri, pe 22 mai 2018, a intrat în vigoare o nouă abordare de monitorizare a PAC. Această schimbare importantă înseamnă că datele de la Sentinelul Copernic și alte misiuni de observare a Pământului pot înlocui vizitele fizice efectuate în ferme și verificările necesare pentru ca UE să plătească plăți agricultorilor.

Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, a declarat: "Această nouă tehnologie prin satelit va reduce în mod semnificativ numărul de inspecții pe teren, ceea ce provoacă un stres semnificativ pentru agricultori. De asemenea, va aduce beneficii administrațiilor publice, prin reducerea costurilor de administrare a controalelor și verificărilor. Prin urmare, este un câștig pentru agricultori și administratori".

Josef Aschbacher, directorul ESA pentru programele de observare a pământului, a adăugat: "Informațiile de la Sentinels găsesc o mulțime de utilizări pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi, dar sprijinirea politicilor UE a fost mereu pe primul loc când aceste misiuni de stat au fost concepute. Sunt încântat că misiunile Sentinel-1 și Sentinel-2 vor fi folosite acum pentru a avansa PAC. Nu mă îndoiesc că datele lor vor face ca această politică importantă să fie mai eficientă și mai ușor de pus în aplicare și, mai presus de toate, să ușureze viața agricultorilor, astfel încât să aibă mai mult timp să se concentreze asupra agriculturii pe care ne bazăm toți".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel