EXCLUSIV  `Organizatorii` PROTESTELOR, semnal de RETRAGERE. De Ce nu au mai `REZISTAT`

#Rezistam. Acesta a fost hashtag-ul prin care, pe Facebook, protestatarii din Piața Victoriei s-au unit în ultimele zile. 

Vlad Cherecheş, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, a anunțat că protestele vor înceta, că au câștigat ce au vrut și se retrag. 

El a distribuit pe Facebook o postare a a Ligii Studenților din Universitatea Maritimă Constanța, care precizează: ”Vrem să vă felicitam și să vă mulțumim ca ati luptat alaturi de noi. Mișcarea studențească a arătat că încă poate conta în societatea românească! Din punctul nostru de vedere, odată cu protestul imens de ieri, care a fost un semnal foarte puternic pentru actuala clasă politică, mișcările de protest ar trebui să se oprească, cel puțin deocamdată. OUG 13 a fost abrogat ieri, ordonanța de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial și a fost și depusă la Parlament, deci e în vigoare. Într-adevăr, OUG 14 (cea de abrogare) are o mică eroare, care poate fi corectată printr-o erată, dar care, chiar dacă nu va fi corectată, nu va duce la anularea întregii ordonanțe. Deci OUG 13, cea care modifica codurile penale, rămâne abrogată. Practic, pericolul iminent a dispărut, iar mesajul oamenilor din stradă credem că a fost foarte clar transmis. Acum nu mai există posibilitatea ca în viitorul foarte apropiat corupții să scape. Dar trebuie să rămânem vigilenți. Urmează ca Parlamentul României să dezbată cele 2 ordonanțe (OUG 13 de modificare a codurilor penale și OUG 14 de abrogare a OUG 13), dar și un proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, precum și un proiect de lege privind grațierea. Trebuie să monitorizăm atent ce face parlamentul și, dacă vor exista semnale că vor să introducă prin parlament anumite prevederi care să favorizeze corupții, să reacționăm. Să continuăm protestele pentru demisia guvernului, cum doresc unii, nu credem că e neapărat justificat. Guvernul actual este unul legitim, numit în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016. Guvernul trebuie lăsat să guverneze în continuare, să-și pună în aplicare programul de guvernare și, dacă vor mai exista derapaje din partea lor, să reacționăm ori de câte ori e cazul. Deocamdată, am demonstrat că se poate! Felicitări!”. 

[citeste si]

Președintele ANOSR a făcut acest anunț de retragere și la Antena 3, în urmă cu scurt timp. 

Iată trei posibile motive pentru care protestele au fost încheiate: 

1. Semnal extern. Partenerilor externi nu le convine o Românie destabilizată. 

2. Numărul manifestanților ar fi scăzut, mai ales că se strică iar vremea. În plus, erau greu de mobilizat pentru că ar fi fost greu să le găsești noi ținte, mai ales că mulți au susținut că nu vor demisia Guvernului. În același timp, mitingurile anti-Iohannis și pro-PSD ar fi crescut, pentru că aveau miză. 

3. Dacă insistau cu protestele riscau să se demonstreze că totul a fost o manevră pentru preluarea puterii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel