Ordonanţa de clasare anunţată de Toader, făcută publică

Lumea Justiţiei prezintă ordonanţa de clasare a unui dosar care îl viza pe preşedintele Klaus Iohannis dată, însă, de un alt procuror şi nu de către Augustin Lazăr ci de procurorul Cristian Lazăr. 

Luju.ro precizează că este posibil ca Tudorel Toader să îl fi confundat pe Procurorul General Augustin Lazar cu un alt procuror de la PICCJ. Este vorba despre Cristian Lazar, adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul General.

"În momentul în care a anunţat că propune revocarea lui Augustin Lazar din funcţie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că la dosarul de candidat al Procurorului General s-a identificat o ordonanţă de clasare pe care acesta ar fi dat-o într-un dosar al preşedintelui Iohannis, care ulterior avea să îl numească în funcţie. Apoi, în comunicatul de miercuri seara, 31 octombrie 2018, Tudorel Toader a explicat că la dosarul lui Lazar s-a găsit o ordonanţă de clasare pentru Iohannis, într-un dosar din 2013, fără să mai spuna însă că ea a fost dată de Augustin Lazăr.

Ei bine, din informaţiile Lumea Justiţiei, este foarte posibil ca ordonanţa la care se referă Tudorel Toader să nu îi fi aparţinut lui Augustin Lazar, ci lui Cristian Lazăr în prezent adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PÎCCJ. Este vorba despre ordonanţa 644/P/2013, din 18.09.2014. Iar dintr-o regretabilă eroare, dar de nepermis, acesta să îi fi încurcat pe cei doi", scrie Luju.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel