Orban, NOU ATAC la CCR: Parcă nu trăiește în România!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a făcut noi declarații despre CCR.

Declarațiile vin în contextul în care moderatoarea emisiunii de la Realitatea Plus a spus că oamenii merg pe deciziile CCR privind obligația aplicării legii pentru sporuri în diverse domenii din sectorul public, precum sănătate, educație. Aceasta l-a întrebat pe premierul Ludovic Orban dacă îl ascultă judecătorii CCR despre dificultățile financiare din sectorul public.

Oamenii trebuie să înțeleagă. Nu suntem într-o situație normală (...) Oricâte măsuri am lua, nu mai avem atâția bani. Nu poate fiecare să ceară (...) Curtea Constituțională parcă nu trăiește în România. Mă rog, o majoritate din CCR. Nu vreau să îi critic pe toți. Sunt membri ai CCR, care respectă Constituția. În schimb, acolo sunt niște reprezentanți, în special ai PSD, care nu judecă după Constituție. Au creat niște situații absolut incredibile. Ne-au lăsat 22 de zile fără nicio posibilitate de a dispune o măsură de a proteja sănătatea publică. Nimeni nu îi trage la răspundere. Își imaginează că sunt deasupra legii și că niciunul nu va răspunde pentru deciziile pe care ei le iau. a declarat premierul Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Orban a mai anunțat că viitorul Parlament va schimba legea care vizează funcționarea CCR venind chiar cu varianta desființării.

”CCR a spus că este constituțională această lege care este curat neconstituțională, numai că noi ca Guvern... Ei s-au legat de HG noastră. Vă dați seama? Garantăm reformarea CCR chiar dacă va trebui să facem o modificare a Constituției. Legea o schimbăm cu siguranță. Acolo nu mai trebuie puși oameni politici, nu mai trebuie puși oameni care să reprezinte interesele unor partide politice. Acolo trebuie puși profesioniști cu o carieră respectabilă în spate, care să aibă experiență în magistratură, care să fie judecători, care să aibă cu adevărat experiență prodigioasă și rezultate și prestigiu și care, poate, să devină inclusiv inamovibili, ca în Curtea Supremă a SUA, sau să ne gândim că nu mai este necesară o CCR numită politic și se poate face controlul de constituționalitate de Înalta Curte de Casație și Justiție. Trebuie făcută o reformă, nu mai putem perpetua. ”, a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel