Orban, către Boloș în ședința de Guvern: Tema e delicată! Am luat o DECIZIE

Andrei Itu / 13 feb 2020 / 10:34 Salveaza PDF Comentarii
Foto: captură
Foto: captură

Premierul Ludovic Orban i s-a adresat ministrului Boloș în ședința de Guvern pe o temă 'delicată'.

Este vorba despre retragerea ordonanţelor de urgenţă privind fondurile europene aprobate în şedinţa de Executiv din 4 februarie. Premierul i-a cerut ministrului de resort, Marcel Boloş, să vină cu alte soluţii legislative. 

'Domnul ministru Boloș, am luat act decizia de a nu publica OUG pe care le-ați înaintat în ședința de Guvern. Tema este mult prea delicată. Deja, pârâcioșii, care fac rău României, prin blocarea procesului de absorbție au început să trimită tot felul de păreri. Este o temă mult prea delicată pentru că este vorba despre fonduri europene.'

'Noi nu avem voie să fragilizăm, sub nicio formă, procedurile pe care le-am gândit și planul de măsuri. Din acest motiv, vă solicit ca pe fiecare dintre măsuri să pregătiți soluții de reglementare. Acolo unde este nevoie de lege, pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectele de lege prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu este nevoie de lege, ştiu bine că lansarea programului de extindere a distribuţiei de gaze, cel puţin pe exerciţiul financiar actual, se poate realiza şi prin acte normative care să nu aibă forţa unei legi, prin HG-uri sau Ordine de ministru. Şi peste tot unde puteţi reglementa prin HG sau prin Ordin de ministru să procedaţi în consecinţă' a spus premierul Orban la începutul ședinței de Guvern.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27