Orban: Rata de infectare e 6% printre şcolari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban crede că începerea noului an școlar este o necesitate, în condițiile actuale, în care patru luni cursurile s-au făcut online. Orban spune că părinții trebuie să aibă încredere că situația este sub control și că la școală copilul v fi mai puțin expus decât în alte locuri.

„Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație românesc. Sunt convins că la școală copilul va fi mai puțin expus decât liber în alte locuri. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecție sanitară, vom urmări orice disfuncționalitate care poate apărea. Am fost în comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, directori de școli, reprezentanți ai autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Părinții trebuie să aibă încredere. Începerea anului școlar e o necesitate, oricum patru luni din cauza pandemiei cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat o situație în care este necesară începerea școlii”, a spus, duminică, premierul, în Călărași.

Ludovic Orban a admis că încă mai sunt aspecte care nu sunt puse la punct perfect, „dar orice poate fi remediat”

„Eu îi rog pe părinți să aibă încredere. Să le spună copiilor să respecte măsurile sanitare din fiecare școală. Trebuie să aibă încredere pentru că e în beneficiul copiilor. Chiar și cu cursurile suspendate, și în vacanță, a existat o rată de infectare pe populația școlară. Pentru vârstele de populație școlară a fost rata de infectare de 6%. Deci s-au îmbolnăvit și fără să fie la școală. Dacă apar cazuri, dacă unii vin deja infectați, sigur că vom lua toate măsurile”, a mai spus Orban.

Acesta a atras atenți părinților să să urmărească atent sănătatea copiilor și, dacă e cazul, copilul să nu vină fizic la școală, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel