Oprișan, achitat în dosarul Căprioara: Am probat că Băsescu a dat ordin DNA

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, spune că a crezut "tot timpul" în justiție și că a demonstrat în fața judecătorilor că dosarul său de la DNA a fost deschis la ordinul fostului președinte Traian Băsescu. Vicepreședintele PSD a fost achitat, vineri, în primă instanță, în dosarul Căprioara, care se judecă de aproape 9 ani.

”Am crezut tot timpul în justiție, am spus în repetate rânduri că s-a comis o eroare, că ordinul a fost dat și am făcut proba că fostul președinte Traian Băsescu a dat ordin DNA-ului. Există justiție în România, important e că statul român trebuie să își consolideze instituțiile și să îi încurajeze și recompenseze magistrații”, a declarat Oprișan pentru B1 TV.

În ultimii 9 ani, Marian Oprișan, care are o relație de adversitate cu Traian Băsescu, a susținut că dosarul "Căprioara" i-a fost fabricat la cererea fostului președinte.

”Tot ceea ce se susține că aș fi fost favorizat nu corespunde adevărului, realității, nu există probe și nu am făcut nimic în această direcție. Sunt povești de adormit copiii”, a explicat el.

Marian Oprișan, achitat în dosarul Căprioara

”Există judecători cinstiți în România. Eu cred că această soluție va fi menținută până la capăt”, a subliniat președintele CJ Vrancea.

”Instanța de judecată cunoștea temeinic dosarul. La instața judecătoriei Cluj dosar se află doar din 2010. Dosarul a fost plimbat prin diferitele instanțe prin urma cererilor de strămutare. S-a făcut mențiunea că apărătorii mei au cerut îndepărtarea expertizei. În dosar erau suficiente probe care să ateste nevinovăția mea”, a explicat Oprișan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel