Oprescu: Facturile bucureştenilor la întreţinere nu au motive să crească, PMB a plătit subvenţia

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că facturile bucureştenilor la întreţinere nu au motive să crească, pentru că preţul la gigacalorie nu a fost majorat, iar municipalitatea a plătit subvenţia pentru gigacalorie.

sorin oprescu, primarul general al Bucurestiului„Facturile la întreţinere nu au crescut şi nu motive să crească, deoarece Primăria Municipiului Bucureşti a plătit subvenţiile către RADET“, a spus Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

Edilul şef al Capitalei a explicat că preţul gigacaloriei nu a fost majorat, el rămânând la 124 de lei, restul până la 300 de lei fiind compensat de municipalitate. În aceste condiţii, Oprescu a subliniat că valoarea facturile la întreţinere nu poate creşte şi a făcut un apel la bucureşteni să ceară explicaţii administratorilor de bloc şi să verifice dacă nu cumva, în cazul în care există majorări, este vorba despre alte cheltuieli.

Totodată, Sorin Oprescu a recomandat bucureştenilor care constată creşteri nejustificate ale facturii la întreţinere să sesizeze municipalitatea, la numărul de telefon gratuit 0800.800.882.

În privinţa „datoriile istorice“ ale RADET către ELCEN, Oprescu a explicat că Guvernul nu şi-a onorat obligaţiile faţă de Primăria Capitalei privind plata pentru subvenţii. „Deşi datoria Guvernului nu a fost onorată, pentru că trebuie să primim sume restante încă de anul trecut, municipalitatea a plătit anul trecut întreaga sumă, astfel încât subvenţia la gigacalorie să fie acoperită“, a spus Sorin Oprescu. Primarul general a explicat că deşi, iniţial, în 2010, Guvernul datora municipalităţii 320 de milioane de lei, în urma emiterii unei ordonanţe de urgenţă această datorie a fost redusă la 142 de milioane de lei, din care la începutul anului trecut a fost virat în bugetul Primăriei Capitalei suma de 100 de milioane de lei.

Oprescu a reafirmat că în această iarnă nu vor fi probleme din punct de vedere al creşterii facturilor la energia termică. „Trebuie să primim sume restante de la Guvern încă de anul trecut. Nu întind mâna la Guvern şi am să-l rog să-şi onoreze datoriile, şi mă refer aici în primul rând la Ministerul Administraţiei şi Internelor“, a mai spus Oprescu.

De asemenea, primarul general a arătat că "singură soluţie" a rezolvării problemelor existente între municipalitate, RADET şi ELCEN este concesionarea acestor servici şi a precizat că va supune discuţiei Consiliului General al Municipiului Bucureşti în curând această propunere de concesionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel