Oprescu: Bugetul Capitalei este blocat și nelegal. Trebuie repetat votul

sorin oprescu
sorin oprescu

Bugetul Capitalei este în continuare blocat, nefuncţional şi nelegal, situaţia fiind de netolerat, iar soluţia depăşirii acestui moment o reprezintă repetarea procesului de vot, a declarat joi, primarul general Sorin Oprescu.

"Bugetul oraşului este în continuare blocat, nefuncţional, neaplicabil şi nelegal, acestă situţaie fiind de netolerat, fiind afectată profund funcţionarea şi dezoltarea oraşului. Avem doar soluţia repetării procesului de vot pentru a intra rapid în legalitate", a spus Sorin Oprescu, într-o declaraţie de presă, citat de Mediafax.

Edilul şef al Capitalei a precizat că ştie exact care sunt mizele din spatele a ceea ce se întâmplă în legătură cu bugetul Capitalei. "Ştiu motivul acestui blocaj şi ştiu ce se speră să se obţină din el", a spus el.

Potrivit legii, primarul general este singurul care poate propune proiectul de buget, iar consilierii generali îl votează. Astfel, varianta legală în situaţia actuală este convocarea unei noi şedinţe de Consiliu şi votarea unui buget funcţional şi aplicabil.

Sorin Oprescu a precizat că a transmis şi liderilor partidelor politice, atât cele aflate la putere cât şi cele din opoziţie, un apel public către dialog arătând că este obligatoriu ca "proiectele oraşului să fie susţinute de cât mai mulţi, să primească finanţare şi să nu mai fie confiscate politic".

Primăria şi bucureştenii nu trebuie atraşi în dispute politice, a subliniat Oprescu. "Bucureştiul a mai fost târât într-un război politic în vremea lui Traian Băsescu şi nu a fost bine pentru oraş. Bucureşteanul nu are culoare politică. Atrag atenţia tuturor celor care vor să politizeze excesiv şi abuziv administraţia oraşului, să înceteze", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a adresat, miercuri, o scrisoare preşedinţilor celor cinci partide reprezentate în Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în legatură cu bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2011. Primarul a precizat că le adresează acest mesaj nu pentru a le cere sau a-i îndemna să ia decizii de partid într-un anume fel, ci pentru a le reaminti "un fapt care se pierde adesea în praful dezbaterilor şi conflictelor politicianiste: calitatea de bucureştean nu are culoare politică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel