Omul lui Culcer nu a ieşit nici în turul doi al alegerilor pentru Comisia de Etică din TVR

Al doilea tur al alegerilor interne din TVR s-a desfăşurat marţi seara. Angajaţii TVR nu-şi mai amintesc ca Rodica Culcer, adevăratul mogul al TVR, să fi votat vreodată la alegerile pentru Comisia de Etică. Deşi, redacţia de ştiri pe care a condus-o, s-a aflat mai mereu în atenţia acestei comisii, pentru partizanat politic şi abateri de la Codul Jurnalistului de televiziune. Pe 29 noiembrie, angajaţii TVR care nu fac parte din echipa portocalie condusă de cuplul Culcer-Lăzescu au respins favoriţii puterii. Doar doi oameni apropiaţi acesteia au intrat în Comisie, ca membri titulari, pe poziţiile trei şi patru. Marţi, au fost supuse votului poziţiile 5-6 şi 7-8 (supleant) , unde se înregistrase balotaj. Miza era "coborârea" lui Cezar Ion, apropiat echipei Culcer, de pe locul 7 pe 8, căci această poziţie este cuplată cu cea de pe locul 3 sau 4. Astfel, Cezar Ion, care a fost iniţial preşedinte al comisiei electorale, demisionând în ultima clipă pentru a se înscrie în cursă, avea o nouă şansă de a intra între cei 5 membri titulari ai Comisiei. Evident, prin retragerea uneia dintre câştigătoare. Paradoxal, el trebuia să ia mai puţine voturi decât în primul tur, ca să ajungă pe locul 8 (regulamentul complicat a fost stabilit în deceniul trecut, când miza acestor alegeri era redusă).

Culmea, deşi au votat toţi membrii echipei portocalii, în frunte cu Rodica Culcer, Cezar Ion a rămas pe locul şapte, deci nu va intra în Comisie decât dacă au loc  patru demisii succesive.

Preşedintele TVR va mai desemna un om, iar Consiliul de Administraţie altul, pentru a se putea constitui noua structură de sancţionare a abaterilor de la Codul Jurnalistului de televiziune. Ce-ar fi ca, din partea preşedinţiei , să fie trimisă în Comisia de Etică Andreea Pora, care este invitat permanent de când echipa Culcer a preluat TVR? Sau Mircea Toma, alt apropiat al Cotrocenilor, via Monica Macovei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel