Olt. Salariile neplătite la timp, printre principalele nereguli constatate de ITM la angajatori

Salariile neplătite la timp se numără printre principalele nereguli constatate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM ) Olt la angajatorii verificaţi în luna august, alte deficienţe constând în faptul că nu sunt acordate zilele libere şi concediul de odihnă, se arată într-un comunicat al instituţiei remis joi presei.

Inspectorii de muncă de la ITM Olt au efectuat în luna august 190 controale la firme de construcţii, comerţ cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri şi persoane şi agricultură. În urma controalelor au fost constatate 231 deficienţe, pentru care au fost aplicate 128 de sancţiuni, dintre care cinci au fost amenzi, cu o valoare totală de 125.000 de lei şi 123 au fost avertismente.

'Cele mai frecvente deficienţe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora; neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie; neefectuarea controlului medical periodic', precizează sursa citată.

Cea mai mare amendă, de 100.000 de lei, a fost dată unei firme de construcţii care avea cinci angajaţi fără forme legale. ITM Olt menţionează că în luna august au avut loc şi mai multe accidente de muncă, în urma cărora o persoană a murit şi 10 au ajuns în incapacitate temporară de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel