Olt: Un defibrilator automat, amplasat la Poliţia Slatina

[] []

15 mai 2019 / 18:21
Salveaza PDF Comentarii

Un defibrilator automat va fi amplasat la sediul Poliţiei Slatina, a anunţat Viorel Teacă, poliţistul slătinean care miercuri a prezentat aparatul la cursul de prim ajutor de bază pe care îl susţine gratuit la Biblioteca Judeţeană Slatina.

Teacă a precizat că aparatul ce va fi amplasat la Poliţia Slatina este donat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor 'Pro Lex' şi este primul defibrilator automat dintr-un sediu de poliţie din ţară. 'Astăzi am primit un defibrilator automat care va fi instalat la Poliţia Slatina şi care poate salva vieţi. Poliţia Municipiului Slatina este prima poliţie din ţară care este dotată cu un asemenea aparat', a spus Viorel Teacă. El a anunţat că defibrilatorul poate fi folosit de orice persoană care are cunoştinţe de prim ajutor de bază şi este dotat cu electrozi atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Poliţistul Viorel Teacă susţine dotarea cu defibrilatoare a mai multor instituţii sau spaţii aglomerate. Dotarea unor spaţii publice cu defibrilatoare este susţinută şi de membrii Clubului Rotary Slatina, care vor organiza în acest sens un bal caritabil pe 17 mai. În perspectiva dotării instituţiei cu un defibrilator, 15 poliţişti din municipiu alături de şeful Poliţiei Slatina, Mihai Mihalache, au participat săptămâna trecută la cursul de prim ajutor de bază. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81