Oficial SUA: Conversaţia lui Austin cu ministrul rus al Apărării nu a rezolvat nicio problemă acută

Conversaţia secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu a soluţionat „nicio problemă acută”.

Conversaţia secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu a soluţionat „nicio problemă acută", a declarat vineri seară un oficial de rang înalt de la Washington, citat de agenţia Reuters, notează Mediafax. Conversaţia a durat aproximativ o oră, tonul a fost „profesional", dar nu a fost rezolvată „nicio problemă acută", a declarat oficialul american, care a preferat să păstreze anonimatul, precizând că discuţia a fost iniţiată de Lloyd Austin.

„Au fost abordate subiecte referitoare la securitatea internaţională, inclusiv situaţia din Ucraina", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit vineri cu omologul său rus, Serghei Şoigu, aceasta fiind prima conversaţie de la începutul invaziei ruse în Ucraina. „Pe 13 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie", a declarat vineri după-amiază John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington.

Lloyd Austin „a îndemnat la instaurarea imediată a unui armistiţiu în Ucraina şi a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii" între Statele Unite şi Rusia, a precizat Pentagonul.

Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o „nouă și lungă fază de război", conform BBC.

Oleksiy Reznikov a precizat că Ucraina va trebui „să planifice meticulos resursele" și să „evite greșelile" pentru a câștiga războiul. Deja, în opinia acestuia, Rusia a suferit o „înfrângere strategică". Sosirea de arme străine și „stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a mai spus acesta.

„Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a conchis ministrul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel