OFIȚER ACOPERIT. Radu Tudor comentează declarațiile lui Teodor Meleșcanu

Radu Tudor
Radu Tudor

Teodor Meleşcanu a declarat că Traian Băsescu i-ar fi cerut lista cu ofiţeri acoperiţi. Teodor Meleşcanu a precizat că a respins de fiecare dată cererile președintelui. Radu Tudor a comentat declarațiile făcute, vineri, de directorul Serviciului de Informații Externe.

VEZI ȘI: Lovitura care îl poate îngenunchia pe Iohannis. CERERE ANI

Jurnalistul este de părere că spusele lui Teodor Meleșcanu sunt devastatoare.

"Declaraţia lui Teodor Meleşcanu este, din punctul meu de vedere, devastatoare şi ea completează declaraţia fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, care spune că ceea ce face Traian Băsescu este la limita infracţiunii şi că are consecinţe catastrofale pentru România şi pentru cooperarea dintre Serviciile de Informaţii din România şi serviciile aliate din spaţiul occidental", consideră Radu Tudor.

"Ceea ce face Traian Băsescu este o combinație între practica de politie politică specifică regimurilor dictatoriale și acuzația de înaltă trădare, prevazută de Constituția Româiei.

Prin folosirea în interes politic personal a infornațiilor strict secret de importanță deosebită, Băsescu aduce prejudicii extrem de grave României pe plan intern și extern. Credibilitatea și controlul democratic ale țării noastre sunt azi serios puse la îndoială de partenerii noștri occidentali, care așteaptă de la noi un echilibru intern stabil și un mediu sănătos de securitate națională, pe fondul provocărilor extrem de grave ale Rusiei în Ucraina, la granița noastră de nord est, care este și granita UE și NATO", a continuat jurnalistul.

Radu Tudor consideră că instituțiile din România ar trebui să ia atitudine cu privire la această situație care a fost creată.

"Toate instituțiile de stat din România, de la servicii secrete până la Guvern și Parlament trebuie să-și unească eforturile pentru o reacție sănătoasă, de imunitate democratică, în fața acestui virus extrem de periculos ce se manifestă prin folosirea în răfuiala politică a informațiilor secrete de stat", a conchis Radu Tudor pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel