Șoc într-un lac din România! Oamenilor nu le vine să creadă

Pescarii sportivi clujeni au descoperit, joi, mii de peşti morţi pe lacul Gheorgheni 1 din Cluj-Napoca şi au sesizat forurile abilitate.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi Cluj, Adrian Comănici, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că 'sunt sute, poate mii de peşti morţi, în special puiet', şi că a organizaţia a sesizat forurile abilitate.

'Sunt sute, poate mii de peşti morţi. Cred că e din cauza deversărilor de la canalizare ale agenţilor economici din zonă. Am sesizat Primăria Cluj-Napoca, pe cei de la mediu, pentru a stabili cauza acestei stări de lucruri', a menţionat Adrian Comănici. La rândul său, directorul Asociaţiei Judeţene a Pescarilor Sportivi Cluj, Andrei Pop, a declarat, pentru Agerpres, că au fost afectate în special speciile de şalău şi biban.

'Pe lacul Gheorgheni am văzut sute de peşti morţi, din cauza poluării. Probabil e vorba de canalizare. Cu precădere e afectat şalăul şi bibanul. Am dat o tură de lac şi sunt poate chiar mii de puieţi de şalău. Sunt şi exemplare mari, de chiar 40 cm, ceea ce înseamnă aproximativ 800 de grame bucata. Dar, cel mai afectat e puietul. Persistă un miros de canalizare. Am făcut sesizări la Primăria Cluj-Napoca, la mediu, la Apele Române', a spus Andrei Pop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel