Oamenii lui Băsescu din TVR figurau din ianuarie pe ”Lista lui Pora”

În 26 ianuarie 2010,  când românii care n-au condamnat comunismul aniversau 92 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, Andreea Pora trasa harta schimbărilor politice în TVR. Pe vremea ”Marelui Cârmaci”, după ce apărea un articol în Scânteia erau schimbați secretarii PCR din județe. Comandantul de navă, ajuns președinte, e mai intelectual, așa că i se anunță planurile în revista ”22”.

Andreea Pora, șefa propagandei băsesciene, scria în 26 ianuarie un articol demascator despre modul în care Alexandru Sassu a condus TVR. ”Șase canale, peste 3.000 de angajaţi, o audienţă care s-a prăbuşit la o medie de 0,9 puncte în 2009, dar cu un buget în continuă ascensiune, care se ridică, în 2010, la 185 de milioane de lei, Televiziunea Română şi-a uitat menirea: slujirea profesionistă a interesului public pe bani publici”.

Trecem peste fraza lungă și îmbârligată, specifică publicațiilor pentru elite, și remarcăm cine erau oamenii agreați de Puterea nou instalată și cine erau dușmanii. Iată lista lui Pora, pornind de la ”ilegaliștii” din mandatul Sassu:” Rodica Culcer a fost înlăturată de la şefia Departamentului de Ştiri, la fel toţi editorii Jurnalului de la ora 19.00, pentru ca deranjamente precum difuzarea filmului „Caltaboşii lui Remeş“ să nu mai aibă loc. Anca Lăzărescu, Radu Gafta, Nadina Dogioiu, Adriana Gulea, Liviu Popescu, Ana Maria Panait, Doina Georgescu au fost trecuţi pe linie moartă, iar în locul Rodicăi Culcer a fosta fost adusă, într-un interimat care durează până în zilele noastre, Mădălina Rădulescu, deţinătoare a unui background care o recomanda pentru noile vremuri: ucenicia la televiziunea lui Voiculescu şi susţinerea Murei Frânculescu, tot de provenienţă antenistă şi consilieră a lui Sassu”.

Inamicii Andreei Pora au fost rapid îndepărtați din zonă: Mădălina Rădulescu a devenit un simplu producător la TVR 3, iar Mura Frânculescu a plecat singură, după ce Sassu a fost înlocuit cu omul președintelui Băsescu, respectiv Alexandru Lăzescu. Rodica Culcer a revenit imediat la conducerea Departamentului, care mai nou se ocupă și de Sport. Anca Lăzărescu a fost bătută în cuie pe postul de șefă a Știrilor, printr-un concurs contestat.  Prietenii au fost avansați. Doar Radu Gafta, plecat din țară, între timp, nu a mai putut fi reabilitat. Dogioiu, o altă favorită a Andreei Pora , a avansat rapid de la TVR Info, la redacția de știri. Adriana Gulea, în schimb, a intrat în dizgrația echipei Culcer, pentru un motiv ideologic: este căsătorită cu Cătălin Popa, redactor șef la Realitatea!

În schimb, Ana Maria Panait, a ajuns al doilea om după directorul Știrilor, devenind producător general.

Deși pe lista lui Pora era menționată în treacăt, nici Monica Ghiurco nu a scăpat de mazilire, după venirea la Putere a oamenilor lui Băsescu. Ghiurco a pierdut atât rolul de prezentator cât și de producător al Orei de Știri, fiind trimisă la munca de jos: producător de emisiuni înregistrate. În articolul din 26 ianuarie, Pora scria doar că alde Sassu organizau dezbateri fie „marca Ghiurco“, fie „Cântarea României“. Nimeni dintre cei ștampilați de Pora nu mai poate interveni în direct la Televiziunea Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel