Oamenii fug din Hong Kong din cauza regulilor impuse de Beijing

Din cauza regulilor educaționale impuse de Beijing, oamenii din Hong Kong devin tot mai temători și vor să emigreze.

Din cauza regulilor impuse de conducerea de la Beijing, în special în domeniul educației, tot mai mulți locuitori din Hong Kong au început să își retragă copiii de la școală și se gândesc să emigreze. O tânără, Sarah se pregătește să emigreze din Hong Kong, locul ei natal, în Regatul Unit, deoarece este îngrijorată de educația fiului său de 8 ani.

"Vreau ca fiul meu să crească într-un mediu cu suficientă libertate pentru a face ceea ce vrea să facă și să nu fie restricționat de o amenințare invizibilă", a spus Sarah, care a solicitat CNN să folosească un pseudonim, de teamă să nu fie vizată de autorități.

Beijingul impune restricții dure

În iunie, Beijingul a impus o lege de securitate națională care interzice secesiunea, subversiunea, activitățile teroriste și conlucrarea cu puterile străine. Legea a fost adoptată pentru a înăbuși mișcarea pro-democrație care au destabilizat centrul financiar anul trecut, dar, aceasta a depășit cu mult stoparea protestelor. În prezent, aceasta a ajuns până la incriminarea anumitor conversații, poziții politice, publicații și chiar postări de pe rețelele sociale.

Educația se află într-o situație tragică

În sălile de clasă din Hong Kong, nu este clar ce poate fi învățat sau discutat în mod legal. Ministerul Educației a ordonat școlilor să scoată cărți și materiale didactice care ar putea încălca legea. Administratorii pot apela poliția dacă cineva insultă imnul chinezesc, care trebuie cântat în școli cu anumite ocazii. În septembrie, un elev care a afișat o fotografie cu sloganul „Hong Kong liber, revoluția acum”, în timpul orelor, a fost suspendat timp de o săptămână.

În Hong Kong, Sarah deține un apartament și o mașină, ambele fiind privilegii rare într-un oraș în care cumpărarea unei case este costisitoare, iar transportul în comun este recomandat. Totuși, ea este pregătită să renunțe la toate acestea pentru o viață nouă, departe de familie și prieteni, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel