O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal / VIDEO

O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal  /  Sursă foto: Captură YouTube InfoTulcea
O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind și mai multe vase ancorate la mal / Sursă foto: Captură YouTube InfoTulcea

O navă sub pavilion Togo a eșuat pe brațul Sulina al Dunării.

Un accident naval a avut loc miercuri, 15 septembrie, pe Canalul Sulina al Dunării, după ce o navă maritimă, încărcată cu grâu, a rămas fără propulsie și a lovit mai multe ambarcațiuni acostate la mal. Nicio persoană nu a fost rănită, înregistrându-se numai pagube materiale.

Potrivit Prefecturii Tulcea, incidentul de navigație a avut loc în jurul orei 14.00, când nava maritimă M/V Kormoran, pavilion Togo, care se deplasa în aval pe Canalul Sulina, din portul Reni către Tripoli, încărcată cu 5.524 tone de grâu, a anunțat că în zona milei marine 2 i s-a oprit motorul și a intrat în malul drept, lovind trei catamarane staționate la mal. Incidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

La fața locului s-au deplasat remorcherele maritime Sulina 2 și Gheorghieni 2, remorchere aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos RA Galați, care urmează să remorcheze vasul până în dana maritimă 1 a Portului Sulina.

De asemenea, la fața locului a ajuns și un echipaj operativ, format din ofițeri ai Căpităniei Portului Sulina și un reprezentant al Grupului de Nave Sulina, ce urmează să ancheteze incidentul, scrie TLNews.

Canalul Suez s-a blocat din nou. Autoritățile, în alertă după ce o navă a eșuat

Un operator de transport în vrac a eșuat în Canalul Suez joi. Nava a blocat pentru scurt timp accesul pe canal şi a creat o oarecare panică pentru că oamenii au revăzut scenariul precedent. Pe de altă parte, autorităţile au suspendat traficul internaţional pe cale navigabilă până la deblocarea navei eșuate.

Autoritatea Canalului Suez a declarat că incidentul a fost „tratat cu maxim profesionalism” și că traficul prin canal nu a fost afectat.

Blocajul s-a produs la aproape șase luni după ce traficul în canal a fost oprit timp de șase zile, când o navă de marfă, Ever Date , a încetat, blocând traficul pe căile navigabile vitale ale canalului Suez care leagă Marea Roșie de Mediterana. Blocajul din martie a costat Canalului Suez milioane de dolari în venituri pierdute și a perturbat comerțul global. De asemenea, a reînviat dezbaterea de lungă durată privind dacă ar trebui găsite rute alternative între Europa la un capăt și Orientul Mijlociu și Asia pe de altă parte.

Blocarea de joi s-a întâmplat în porțiunea de vest a ocolirii Ballah, una dintre secțiunile pe două benzi ale căii navigabile, care permit navelor să navigheze pe canal în ambele direcții, a declarat Autoritatea Canalului Suez (SCA) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel