Canalul Suez s-a blocat din nou. Autoritățile, în alertă după ce o navă a eșuat

Canalul Suez s-a blocat din nou. Autoritățile, în alertă după ce o navă a eșuat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Canalul Suez s-a blocat din nou. Autoritățile, în alertă după ce o navă a eșuat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O navă a eșuat în Canalul Suez și a blocat, pentru scurtă vreme, trecerea vapoarelor.

Un operator de transport în vrac a eșuat în Canalul Suez joi. Nava a blocat pentru scurt timp accesul pe canal şi a creat o oarecare panică pentru că oamenii au revăzut scenariul precedent. Pe de altă parte, autorităţile au suspendat traficul internaţional pe cale navigabilă până la deblocarea navei eșuate.

Autoritatea Canalului Suez a declarat că incidentul a fost „tratat cu maxim profesionalism” și că traficul prin canal nu a fost afectat.

O navă care transporta marfă a rămas blocată pe canalul Suez

Blocajul s-a produs la aproape șase luni după ce traficul în canal a fost oprit timp de șase zile, când o navă de marfă, Ever Date , a încetat, blocând traficul pe căile navigabile vitale ale canalului Suez care leagă Marea Roșie de Mediterana. Blocajul din martie a costat Canalului Suez milioane de dolari în venituri pierdute și a perturbat comerțul global. De asemenea, a reînviat dezbaterea de lungă durată privind dacă ar trebui găsite rute alternative între Europa la un capăt și Orientul Mijlociu și Asia pe de altă parte.

Blocarea de joi s-a întâmplat în porțiunea de vest a ocolirii Ballah, una dintre secțiunile pe două benzi ale căii navigabile, care permit navelor să navigheze pe canal în ambele direcții, a declarat Autoritatea Canalului Suez (SCA).

Coral Crystal, transportatorul vrac înmatriculat în Panama, se îndrepta spre sud până în Port Sudan, când s- a prăbușit la 20 km nord de Ismailia. Traficul maritim spre nord a putut continua prin brațul estic al ocolirii, a spus SCA.

Autoritatea canalului a declarat că au fost necesare 15 minute pentru ca remorcherele să ajungă la navă pentru al elibera și să permită navelor îndreptate spre sud blocate în spatele ei să-și reia călătoria. Coral Crystal a fost relatărilor , transporta 43.000 de tone de marfă atunci când a eșuat.

„A fost o problemă minoră de trafic care a fost rezolvată  în mai puțin de o oră”, a declarat pentru The National un oficial de rang înalt al Canalului Suez .

Precedenta blocare a canalului Suez a adus la o mare lovitură comercială

În urmă cu aproximativ 6 luni, o navă s-a blocat pe canalul Suez. Acest lucru a cauzat un șoc mondial mai ales din prisma importanței canalului.

Peste 18.800 de nave cu un tonaj net de 1,17 miliarde de tone au trecut prin canal în cursul anului 2020. Aceasta este o medie de 51,5 nave pe zi. Cel puțin 160 de nave care transportă combustibil vital și marfă așteaptă acum să treacă prin calea navigabilă blocată, potrivit unui pilot principal de canal de la SCA. Unele nave decid să-și abată călătoria în jurul Capului Horn pentru a evita blocajul Canalului Suez – dar se confruntă cu 3 800 de mile în plus și până la 12 zile de navigare suplimentară, potrivit Camerei Internaționale de Transport.

De altfel, în cele din urmă, cu mari pierderi comerciale, canalul Suez a fost eliberat. după ce au fost scoase zeci de mii de metri cubi de nisip, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel