Urmărește emisiunea live


O farfurie a fost vândută la licitație cu peste 1,7 milioane de dolari / Foto în articol

Foto ilustrativ de @jamie he de la Pexels
Foto ilustrativ de @jamie he de la Pexels

O farfurie a fost vândută la o licitație cu peste 1,7 milioane de dolari, de 10 ori mai mult decât estimarea inițială. 

O farfurie descoperită părăsită într-un sertar a fost vândută la o licitație cu peste 1,7 milioane de dolari. Farfuria este din secolul al XVI-lea și descrie povestea biblică despre Samson și Dalila. 

Experții cred că farfuria, care are 27 de centimetri în diametru, ar fi fost realizată de Nicola da Urbino în jurul anilor 1520-23, potrivit CNN.

Se aștepta ca farfuria să fie vândută cu o sumă cuprinsă între 109.000 și 163.000 dolari. La licitație însă, s-a vândut cu peste 1,7 milioane de dolari. Evenimentul a fost transmis online, iar ofertele au fost făcute prin telefon și e-mail. 

VEZI ȘI: Autoportret semnat Frida Kahlo, sumă uriaşă la licitaţie

Un autoportret al pictoriţei mexicane Frida Kahlo (1907-1954) ar putea fi vândut cu peste 30 de milioane de dolari la o licitaţie organizată în noiembrie de casa Sotheby's la New York, relatează dpa. Dacă va fi vândut pentru această sumă, tabloul va deveni cea mai scumpă lucrare din America Latină licitată vreodată, a anunţat miercuri Sotheby's.

Tabloul "Diego y yo" (Diego and I), în care soţul lui Kahlo, artistul Diego Rivera, apare pictat pe fruntea ei, a fost realizat în 1949.

El a fost vândut ultima dată la licitaţie în 1990 pentru suma de 1,4 milioane de dolari. La acel moment, Frida Kahlo a devenit primul artist latino-american a cărui lucrare a fost vândută cu peste 1 milion de dolari la o licitaţie, scrie Agerpres. (Mai multe detalii, AICI.)

VEZI ȘI: O piatră funerară dispărută de 146 de ani a fost găsită în bucătăria unei femei

O femeie folosea piatra funerară dispărută dintr-un cimitir de 146 de ani pentru a face pe ea caramele. Nu se știe cum a ajuns piatra funerară în posesia femeii, potrivit CNN.

După ce femeia a fost internată într-un centru pentru persoanele care suferă de Alzheimer, piatra a fost pusă pe un site de licitații. Un bărbat a recunoscut piatra ca provenind dintr-un cimitir din oraș și a luat legătura cu președintele Friends of Lansing’s Historic Cimeteries (FOLHC), Loretta S. Stanaway. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel