O piatră funerară dispărută de 146 de ani a fost găsită în bucătăria unei femei

Foto ilustrativ. Imagine de Claudia Peters de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Claudia Peters de la Pixabay

O piatră funerară dispărută de 146 de ani dintr-un cimitir era folosită de o femeie, în bucătărie. 

O femeie folosea piatra funerară dispărută dintr-un cimitir de 146 de ani pentru a face pe ea caramele. Nu se știe cum a ajuns piatra funerară în posesia femeii, potrivit CNN.

După ce femeia a fost internată într-un centru pentru persoanele care suferă de Alzheimer, piatra a fost pusă pe un site de licitații. Un bărbat a recunoscut piatra ca provenind dintr-un cimitir din oraș și a luat legătura cu președintele Friends of Lansing’s Historic Cimeteries (FOLHC), Loretta S. Stanaway.

Stanway a explicat că familia a angajat un licitator, iar acesta, „în timp ce umbla printre lucruri, a văzut această bucată de marmură în bucătărie, a întors-o și a descoperit că este o piatră funerară. Familia i-a spus că o foloseau pentru a face caramele. Ei nu au putut spune cum sau când a ajuns acolo piatra funerară.”

Într-un final, s-a descoperit că piatra funerară a fost luată de pe mormântul lui Peter J. Weller, un bărbat care a murit în 1849 în Lansing, Michigan și a fost îngropat în cimitirul Oak Park. În 1875, mormântul lui Weller a fost mutat în Cimitirul Mount Hope, dar nu și piatra funerară.

VEZI ȘI: Tablou de 25.000 de euro, furat după ce proprietarul a adormit în tren

O pictură de o valoare mare a fost furată dintr-un tren în timp ce proprietarul dormea. Persoane necunoscute au sustras o pictură în valoare de 25.000 de euro de la un artist aflat în drum spre o licitaţie, a informat duminică poliţia germană, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Bărbatul de 44 de ani se afla la bordul unui tren de mare viteză pe ruta Köln-Munchen şi aşezase opera de artă între două locuri înainte de a adormi, au precizat poliţiştii.

Când s-a trezit, aproape de destinaţie, artistul şi-a dat seama că pictura a dispărut şi a alertat poliţia. Analiza înregistrărilor video cu circuit închis nu a oferit niciun indiciu cu privire la identitatea făptaşilor, a adăugat poliţia.

Nouă opere ale lui Picasso au fost donate Franţei de fiica lui, Maya

Nouă opere ale lui Picasso au fost donate Franţei de fiica lui, Maya, şi vor intra în 2022 în colecţiile naţionale de la Muzeul Picasso, a anunţat luni ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, relatează AFP. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel