O coaliţie internaţională pentru protejarea regiunii Golfului va crea insecuritate, afirmă vicepreşedintele iranian

O coaliţie internaţională pentru protejarea Golfului va aduce insecuritate, a declarat marţi vicepreşedintele iranian Eshaq Jahangiri, potrivit agenţiei de presă IRIB, relatează Reuters.

Marea Britanie a cerut luni o misiune navală condusă de europeni pentru a asigura transportul în condiţii de siguranţă prin strâmtoarea Ormuz, la câteva zile după ce Iranul a sechestrat un petrolier britanic, incident calificat de Londra ca fiind un act de "piraterie de stat" pe căile de navigaţie strategice.

"Nu este nevoie să formăm o coaliţie deoarece aceste tipuri de coaliţii şi prezenţa însăşi a străinilor în regiune creează insecuritate", a spus Jahangiri. 'Şi în afară de creşterea insecurităţii, o astfel de coaliţie nu va duce la nimic altceva', a spus el.

Aceste declaraţii survin în contextul în care un responsabil iranian din domeniul marinei, contraamiralul Hossein Khanzadi, a afirmat că ţara sa monitorizează toate navele americane prezente în regiunea Golfului şi are o arhivă cu imagini ale acţiunilor lor cotidiene, notează Reuters.

Iranul şi Statele Unite au ajuns în pragul unui conflict luna trecută după ce Republica Islamică a doborât o dronă americană, provocând aproape o ripostă pe care preşedintele Donald Trump a anulat-o în ultimul moment.

Tensiunile au crescut de asemenea între Iran şi Marea Britanie după ce Republica Islamică a sechestrat vinerea trecută un petrolier britanic deoarece a intrat în coliziune cu un vas de pescuit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel