O autoritate de reglementare din SUA depune plângere împotriva gigantului criptomonedelor Binance

O autoritate de reglementare din SUA depune plângere împotriva gigantului criptomonedelor Binance / Foto: Pixabay, de MichaelWuensch
O autoritate de reglementare din SUA depune plângere împotriva gigantului criptomonedelor Binance / Foto: Pixabay, de MichaelWuensch

Autoritățile federale de reglementare au dat în judecată Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume, și pe CEO-ul său pentru că ar fi încălcat legile comerciale din SUA și că ar fi instruit în secret clienții „VIP” cu privire la modul de sustragere a controalelor de conformitate.

Commodity Futures Trading Commission, care reglementează tranzacționarea cu instrumente financiare derivate din SUA, a transmis că firma și CEO-ul Changpeng Zhao au ocolit legile SUA, oferind americanilor produse derivate cripto neînregistrate, scrie CNN.

„Programul de conformitate Binance a fost ineficient și, la indicația lui Zhao, Binance și-a instruit angajații și clienții să ocolească controalele de conformitate pentru a maximiza profiturile corporative”, a spus CFTC într-un comunicat.

Procesul CFTC urmărește o sumă nedezvăluită de amenzi și ar interzice înregistrarea firmei Binance în Statele Unite.

Binance a transmis că procesul a fost „neașteptat și dezamăgitor, deoarece lucrăm în colaborare cu CFTC de mai bine de doi ani”, adăugând că a făcut „investiții semnificative” în acel timp.

În timp ce vestea procesului a apărut luni, Zhao a postat pe Twitter cifra 4, indicând către o parte a unei declarații anterioare: „Ignorați FUD, știri false, atacuri etc.” FUD este un acronim folosit în mod obișnuit printre fanii cripto, care înseamnă „frică, incertitudine, îndoială”.

Prețurile bitcoin și ethereum, cele mai populare două criptomonede, au scăzut luni cu mai mult de 3%.

Procesul este cel mai recent dintr-o serie de încercări de reglementare a industriei cripto, care încă se dezmorțește după un an tumultuos, marcat de scăderea prețurilor activelor digitale, un șir de falimente și căderea catastrofală a FTX în noiembrie.

Binance, care s-a gândit pentru scurt timp la salvarea FTX când a început să crească, a încercat de atunci să se distanțeze de bursa acum falimentară, fondată de Sam Bankman-Fried, care a pledat nevinovat pentru mai multe acuzații federale de fraudă și conspirație.

Binance a susținut de mult timp că nu este supusă legilor SUA, deoarece nu are un sediu fizic în America.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel