Nuland: Opriți transnistrizarea Ucrainei și corupția!

victoria nuland
victoria nuland

Asistentul Secretarului american de Stat, Victoria Nuland, avertizează Kievul că nu va cunoaște stabilitate politică și economică până când nu va recăpăta controlul asupra graniței de Est a țării. Aflată într-o vizită oficială în Ucraina, Nuland a expus trei elemente cheie asupra cărora trebuie să se concentreze autoritățile ucrainene: granița de Est, economia și corupția.

"Suntem îngrijorați că acea graniță (de est) rămâne deschisă, proviziile și echipamentele pentru separatiști continuă să fie livrate. Și nu va exista pace, nu va exista suveranitate economică, nu va exista suveranitate politică, nu va exista unitate, nu va exista siguranță și securitate pentru Donbas până când granița nu va fi închisă", a spus Nuland, conform transcriptului Departamentului de Stat.

Nuland, specialist în probleme euroasiatice, a susținut, miercuri, un discurs la Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev.

Ea a precizat că Vestul nu va putea să se implice în Ucraina dacă aceasta va fi paralizată de un conflict înghețat în Est. "Așa că, atunci când guvernul ucrainean va înainta un plan concret de securizare a graniței, va avea sprijinul SUA, sprijinul Europei și susținerea țărilor OSCE", a arătat diplomatul.

Meleșcanu: Victoria Nuland se referea, evident, și la România

"Credem că estul Ucrainei poate fi un pod. Poate fi un pod economic și, sincer, fără el, Ucraina va fi presată economic", a mai spus Nuland.

Victoria Nuland a avertizat că Ucraina se confruntă cu două mari provocări în drumul către pace și stabilitate: corupția și mulțumirea de sine internă.

"Cea mai mare amenințare pentru viitorul economic al Ucrainei este corupția. Astăzi, corupția este una dintre cele mai mari amenințări pentru viitorul vostru, dar este și unul dinte motivele care v-au făcut să ieșiți în Maidan (Piață), pentru a avea un guvern curat și care poate fi tras la răspundere", a mai spus Nuland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel