EXCLUSIV  ”Nu știu cum să mă transform în celălalt părinte”. Mădălina Crețan, soția lui Nosfe: Îmi este în continuare îngrozitor de greu - VIDEO

foto Facebook
foto Facebook

Mădălina Crețan, soția lui Nosfe, a vorbit deschis despre rolul de mamă, după tragedia care a lăsat-o singurul părinte din familie. 

”Noțiunea de părinte singur, pentru mine, e împărțită în mai multe categorii: Cei care cred că sunt singuri, cei care sunt singuri cu adevărat, cei care sunt într-un cuplu, dar, de fapt, tot singuri. Mai sunt și cei care sunt 50% singuri... eu cred că sunt 50% singură. E foarte adevărat că nu mă limitez la cei doi părinți și mă duc către societate, cu referiri la bunici, profesori, unchi, mătuși ș.a.m.d. Atunci, părerea mea despre singurătatea în a-ți crește copilul este să asculți mult, ca la sfârșit decizia să o iei în funcție de ceea ce simți. Eu nu m-am regăsit cu ajutorul de specialitate în ceea ce privește problemele pe care le avem în viață. Mi s-a dovedit în această perioadă, de când soțul meu a decis să părăsească această lume, că ajutorul unui specialist a contat extraordinar. Atunci, am ales să ascult un specialist, să mă ghidez într-o direcție constructivă” a spus Mădălina Crețan. 

Ea a afirmat ”îmi este în continuare îngrozitor de greu, mai ales când trebuie să iau o decizie”. ”În mod evident, decizia o iei singur, ca și părinte, chiar dacă primești sfaturi, asculți și vorbești și-mi este extraordinar de greu pentru că lipsa tatălui există, ea este acolo și atunci îmi este foarte greu pentru că nu știu cum să mă transform în celălalt părinte” a mai spus Mădălina. 

”Se merge pe ideea de transformare din ceea ce ești în ceea ce ar trebui să fii pentru copilul pe care-l ai, dar această transformare implică mai multe tipuri de elemente care converg în a crea un climat armonios în interiorul familiei rămase, dar și de a crea o formă de autoritate nouă” a intervenit psihologul Radu Leca. 

Întrebată despre autoritatea parentală, Mădălina Crețan a mărturisit că și-ar fi dorit ca autoritatea să fie la soțul său, dar acesta nu a reușit să o facă, fiind foarte blând, astfel că autoritatea a trebuit să fie ea. Însă, acum, lucrurile s-au schimbat: ”Trebuie să mă impun cu mult mai multă grijă”. ”Recunosc că am ales cumva să comunic mult mai mult și să mă bazez pe puterea de înțelegere a copilului meu” mărturisește ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel