Note din jurnalul unui psihoterapeut. Etnobotanice

blog-eugen-hriscu
blog-eugen-hriscu
Nu, asta n-o să se întâmple în nici un caz! rosti străinul cu o neclintită convingere. — De ce, mă rog? — Pentru că, urmă el, aţintindu-şi ochii îngustaţi spre cer, unde, presimţind răcoarea serii,păsări întunecate însăilau neauzit bolta, pentru că Annuşka a şi cumpărat uleiul de floarea-soarelui, şi nu numai că l-a cumpărat, dar l-a şi vărsat. Aşa că şedinţa nu va mai avea loc. După aceste cuvinte, e de la sine înţeles că în umbra teilor se lăsă tăcerea. Maestrul şi Margareta, Mihail Bulgakov

autor: Eugen Hriscu

Impresionantă desfăşurare de forţe la guvern. Ministrul sănătăţii, poliţia, ministrul agriculturii (???) şi premierul însuşi s-au adunat să găsească soluţia care va interzice drogurile în România. dar, ca la radio erevan, nu drogurile, doar etnobotanicele, şi nu etnobotanicele, doar magazinele se vrea a fi închise o dată şi pentru totdeauna.

Prezenţa ministrului agriculturii este probabil justificată de particula „botanice“, iar prezenţa primului ministru este pentru „etno“, căci România a rămas o ţară în care lucrurile se mişcă doar când şeful guvernului se implică în persoană.

În acest timp, nişte oameni s-au adunat în piaţă să strige „jos etnobotanicele!“.

Şi mă gândesc că Annuska a vărsat deja uleiul şi accidentul este inevitabil. Există o masă mare de oameni care trăiesc la periferia societăţii, în sărăcie şi ghetouri, fără slujbe, dar cu obişnuinţa de a se descurca ei cumva, dintre aceştia mulţi au ajuns să consume şi sunt deja dependenţi de aceste substanţe, există un potenţial uriaş pentru noi substanţe de a fi sintetizate şi făcute accesibile prin cele mai diverse mijloace, intervenţiile de prevenire au rămas la nivelul „spune nu drogurilor“ şi „alege viaţa“, avem mai multe locuri disponibile în puşcării decât în centre de tratament şi autorităţi neinformate şi opace la posibilitatea de a solicita consultanţă sau de a face şi altceva în afară de a interzice şi atât.

Ce se va întâmpla când tinerii vor continua să consume, cumpărându-şi plicurile pe internet sau de la colţul străzii? Probabil ca se va spune „noi ne-am făcut datoria, am închis magazinele, dacă ăştia continuă să consume înseamnă că sunt nişte drogaţi nenorociţi şi la puşcărie cu ei.!“

Între timp, în uk, Guvernul a solicitat şi primit un raport ştiinţific despre caracteristicile, riscurile şi măsurile de luat în ce priveşte canabinoizii sintetici cunoscuti sub numele de „spice“. Şi nu, ministerul mirodeniilor nu a fost chemat la consultări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel