Nikos Koundouros, regizor, a murit

Doliu
Doliu

Regizorul grec, Nikos Koundouros, recompensat în 1963 la Festival de Berlin pentru filmul său "Young Aphrodites", s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 90 de ani, au informat mass-media locale citate de AFP.

Acest film, cel mai cunoscut al său, prezintă trezirea la sexualitate a doi adolescenți în timpul Greciei Antice.

Nikos Koundouros a reprezentat de numeroase ori Grecia la diferite festivaluri de film precum cel la Veneția din 1953 și 1956, sau de la Berlin din 1958, 1963 și 1967.

Alături de "Young Aphrodites", filmul său "The Dragon", povestea unui funcționar mărunt care este sosia unui criminal, se numără printre cele mai cunoscute pelicule ale sale. Acest lungmetraj a fost considerat cel mai bun film din perioada 1955-1959 la festivalul de la Salonic din 1960.

Nikos Koundouros a activat în cel de-al Doilea Război Mondial în rândurile Rezistenței înainte de a fi exilat în timpul războiului civil (1944-1949) pe insula Makronissos pentru ideile sale de stânga.

Ulterior el a adoptat opinii mai conservatoare, având în vedere că a cerut intervenția guvernului grec pentru a garanta respectarea figurii lui Alexandru cel Mare în timpul turnării filmului lui Oliver Stone, lansat pe ecrane în 2004, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel