Nicolae Ciucă, întâlnire cu membri ai Congresului SUA, la sediul MApN

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu membri ai Congresului SUA, la sediul MApN.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit duminică, 22 august, la sediul MApN, cu o delegaţie a Congresului SUA, condusă de senatorul Richard Shelby, preşedintele Comitetului pentru alocări bugetare din Senatul SUA.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme actuale din domeniul securităţii şi apărării şi aspecte concrete legate de cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat. Au fost evocate atât subiecte privind dialogul strategic în domeniul apărării - cu accent pe riscurile şi ameninţările la adresa securităţii în regiunea Mării Negre, cât şi direcţii de acţiune privind consolidarea cooperării practice la nivel bilateral.

"Consolidarea Parteneriatului Strategic rămâne un obiectiv major la nivelul apărării, având rol esenţial în contextul provocărilor actuale la adresa securităţii", a subliniat ministrul Ciucă. În context, cele două delegaţii au reliefat nevoia de cooperare pentru creşterea nivelului de instruire al militarilor, prin derularea de exerciţii bilaterale şi în cadru aliat.

Ministrul apărării naţionale a reafirmat că prezenţa militară americană pe teritoriul României reprezintă un real angajament al SUA în asigurarea securităţii şi stabilităţii, reiterându-se importanţa consolidării acesteia. A evocat, de asemenea, proiectele majore de investiţii privind consolidarea infrastructurii militare din România, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel