Neil Gorsuch, schimbare la Curtea Supremă. Mișcare fără precedent marca Trump

Senatul american, cu majoritate republicană, l-a confirmat la Curtea Supremă pe judecătorul conservator Neil Gorsuch, nominalizat de președintele Donald Trump în luna ianuarie, transmit AFP și Reuters.

Republicanii au schimbat joi regulamentul Senatului pentru a-l putea aproba cu majoritate simplă pe candidatul pentru Curtea Supremă propus de președintele Donald Trump, într-o măsură fără precedent adoptată după ce democrații au blocat în primă instanță confirmarea acestuia.

Vineri, senatorii l-au confirmat pe Gorsuch cu 54 de voturi pentru — dintre care trei ale unor democrați — și 45 împotrivă.

Neil Gorsuch, în vârstă de 49 de ani, devine al nouălea membru al Curții Supreme, pe locul rămas vacant în urma decesului judecătorului conservator Antonin Scalia, în februarie 2016.

Barack Obama îl propusese anul trecut pe Merrick Garland pentru postul vacant, dar majoritatea republicană a refuzat să ia în discuție această numire, invocând apropierea scrutinului prezidențial.

Validarea numirii lui Gorsuch reface astfel majoritatea conservatoarea de 5-4 la Curtea Supremă, una din promisiunile de campanie ale lui Donald Trump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel