Negrescu, reacţie după cazurile de sezonieri infectaţi cu Covid-19: Nepăsare totală! Solicităm o investigaţie

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu reacţionează cu privire la românii aflaţi la muncă în străinătate care au fost infectaţi cu Covid-19.

"Presa titrează astăzi că alți 151 de lucrători români sezonieri din Germania s-au infectat cu virusul COVID-19. În total, vorbim deja de mii de lucrători români care, în absența oricărei protecții din partea autorităților române și a unei nepăsări totale din partea responsabililor de politică externă, și-au văzut amenințați viața în căutarea unui trai mai bun.

De la începutul fenomenului, am avut reacții clare, sesizând Ombudsman-ul European, cerând intervenția Autorității Europene pentru Muncă sau solicitând o reacție fermă a Comisiei Europene în plenul Parlamentului European.

Cel mai important demers este însă dat de petiția semnată de peste 50.000 de români prin care solicităm o investigație a instituțiilor europene privind cazuri precise de încălcare a drepturilor sociale și medicale europene ale lucrătorilor români precum și ameliorarea cadrului legal european. Incapacitatea statului în a-și proteja cetățenii demonstrează că avem nevoie de o Europă integrată care să asigure drepturi egale pentru toți, indiferent de naționalitate", transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel