Navigatori români, blocaţi în Libia. MAE, precizări de ultimă oră

MAE
MAE

Doi români, aflaţi pe o navă reţinută în portul Tobrouk din Libia, au fost repatriaţi, pe ruta Libia-Malta-România, informează într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Din momentul semnalării cazului, Ambasada României la Tripoli (relocată la Tunis) a întreprins numeroase demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă armator pentru clarificarea situaţiei celor doi navigatori, notează sursa citată.

[citeste si]

Consulul din cadrul misiunii diplomatice a oferit asistenţă în relaţia cu autorităţile locale şi cu angajatorul, mai precizează MAE. Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice s-au aflat în contact permanent atât cu comandantul navei, cât şi cu cetăţenii români şi membrii acestora de familie.

Pentru evitarea unor situaţii similare, MAE recomandă marinarilor români care doresc să lucreze pe nave ale unor proprietari şi/sau armatori străini să se informeze în prealabil asupra situaţiei în care se află navele şi să se angajeze prin intermediul unor agenţii de crewing, acreditate de Autoritatea Navală Română.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel