Urmărește emisiunea live


Nava cu 14.000 de oi, eșuată în Portul Midia. Orban, despre bomba ecologică

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat joi seară că nava cu oi eşuată în Portul Midia nu prezintă 'niciun fel de risc' pentru sănătatea publică.

'Nu este vorba de oi, este vorba de vas. Există declanşată, de mai multe săptămâni, operaţiunea de dezeşuare, de ranfluare a navei. Această operaţiune trebuie să se desfăşoare. Există, de asemenea, contractate şi toate celelalte operaţiuni care trebuie efectuate - incinerare şi celelalte categorii de operaţii - şi se vor realiza.' a spus Orban.

'Permanent au existat toate entităţile - Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică şi alte autorităţi ale statului - au monitorizat permanent şi au dat şi mesaje clare că nu există niciun fel de risc în privinţa aceasta', a precizat Orban, prezent la un eveniment aniversar al Federaţiei Industriei Hoteliere din România, întrebat pe acest subiect.

Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, scoase vii de la bordul vaporului fiind, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel