Nancy Pelosi, lidera opoziţiei democrate, acuzații grave: Trump a încercat să muşamalizeze discuţia cu Zelenski

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Lidera opoziţiei democrate din Congresul american, Nancy Pelosi, l-a acuzat pe preşedintele republican Donald Trump că a încercat să ''muşamalizeze'' chestiunea legată de solicitarea adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind investigarea fiului lui Joe Biden.

Lidera opoziţiei democrate din Congresul american, Nancy Pelosi, l-a acuzat joi pe preşedintele republican Donald Trump că a încercat să muşamalizeze chestiunea legată de solicitarea adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind investigarea fiului lui Joe Biden, în timp ce preşedintele Comitetului de informaţii din Camera Reprezentanţilor, Adam Schiff, a estimat că Trump şi-a încălcat jurământul de şef al statului, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

Reacţiile survin după publicarea de către Congres a unui raport în care un avertizor de integritate, agent al serviciilor secrete americane, menţionează că responsabili ai Casei Albe au încercat să limiteze accesul la notele convorbirii telefonice dintre Trump şi Zelenski prin stocarea acestora într-o arhivă cu informaţii clasificate de o natură deosebit de sensibilă.

"Aceasta este o manevră pentru a muşamaliza"

Aceasta este o manevră pentru a muşamaliza afacerea, consideră Nancy Pelosi, care marţi a anunţat lansarea unei anchete oficiale în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui, ce poate duce la destituirea acestuia (impeachment).

Trump şi-a încălcat jurământul de credinţă, a spus la rândul său un alt membru marcant al opoziţiei democrate, Adam Schiff, preşedintele Comitetului de informaţii din Camera Reprezentanţilor, care l-a acuzat pe Trump şi că s-a comportat ca un şef mafiot. Declaraţia acestuia a fost dată înaintea audierii în acest comitet a directorului comunităţii americane de informaţii, Joseph Maguire.

Acesta din urmă a spus la începutul audierii că mare parte din conţinutul denunţului intern formulat de acel avertizor de integritate este protejat de privilegiul executiv rezervat preşedintelui, întrucât este vorba despre o discuţie între Trump şi un alt şef de stat.

Casa Albă a publicat miercuri o stenogramă de cinci pagini cu conţinutul convorbirii telefonice purtate de Trump şi Zelenski pe 25 iulie, în urma căreia un membru al serviciilor secrete americane - respectivul avertizor de integritate - a formulat un denunţ intern ce s-ar referi la o solicitare sau o promisiune formulată de Trump privind investigarea fiului fostului vicepreşedinte american şi posibil contracandidat al său la alegerile de anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel