Mungiu-Pippidi: Vreau să știu cine i-a chemat pe oameni în stradă

Alina Mungiu-Pippidi, președinta Societății Academice Române, a spus că are dubii cu privire la extraordinara mobilizare a miilor de protestatari de miercuri seară.

"Isteria nu este bună. Mi se pare că la niște alegeri care s-au desfășurat corect, fără fraude, nu are de ce să existe senzația de tensiune prelungită. Senzația mea este că suntem din nou în vara lui 2012 și urmează pe de-o parte diferite mișcări greu de explicat și, de partea cealaltă, acuze exagerate de lovitură de stat. Suntem ca într-un decor de teatru pregătit să se producă o destabilizare foarte mare care nu doar că este nu necesară, dar poate fi și evitată dacă ambele tabere încep să discute și să-și dea seama că se poate ajunge la un interes comun", a spus Alina Mungiu-Pippidi.

"Sunt sigură că oamenii care au ieșit în stradă sunt de bună credință, dar aș vrea să știu și eu cine i-a chemat. Noi organizăm demonstranții de la Roșia Montană încoace; să se ajungă la viteza la care aceste evenimente au strâns 10.000 de oameni de pe Facebook nu e ușor, ai avea nevoie de niște relee mai puternice pe Facebook care te ajută. Și releele acelea nu prea aparțin societății civile, să știți (...) Sunt ONG-uri care iau bani mulți. Lumea iese de bună voie doar la mari tragedii, cum a fost la Colectiv. Câți oameni care au ieșit în stradă știu ce cuprinde legea grațierii?", a spus Alina Mungiu-Pippidi la B1 TV.

Pippidi a mai precizat că a întâmpinat greutăți mari în a organiza protestele împotriva exploatării zăcămintelor de la Roșia Montană, din 2013, la care s-au dat un număr "copleşitor de amenzi". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel