Club Colectiv. Medicii care au îngrijit răniții, plăți suplimentare

Ministerul Sănătăţii a precizat vineri că susţine amendamentul depus de deputatul Florin Buicu, ce vizează plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar care a lucrat zi şi noapte pentru îngrijirea răniţilor din clubul Colectiv. 

'Amendamentele care au fost depuse de domnul Buicu vor fi susţinute ca amendamente agreate şi de către Ministerul Sănătăţii la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 27/2015. Munca suplimentară efectuată potrivit alin. (5/12) începând cu data de 30 octombrie 2015 se salarizează în funcţie de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază. Prin acest amendament se propune plata suplimentară a personalului din sistemul sanitar care a acordat asistenţă medicală, în afara programului normal de lucru, răniţilor în urma accidentului tragic din clubul Colectiv', susţin reprezentanţii MS.

Potrivit sursei citate, este vorba de acei oameni care au venit în mod voluntar la serviciu, o parte dintre aceştia lucrând non-stop, chiar şi 48 de ore, pentru a încerca să salveze viaţa persoanelor rănite.

Munca suplimentară şi efortul acestor profesionişti trebuie recunoscute, astfel încât plata orelor suplimentare pe care aceşti oameni le-au efectuat mi se pare o măsură bine-venită. În condiţiile în care ne confruntăm cu exodul medicilor în străinătate consider că este o poziţie justă ca atunci când putem să îi răsplătim pe profesioniştii sistemului medical, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului.

MS precizează că impactul bugetar al acestei măsuri este foarte mic, având în vedere că este vorba de un număr destul de redus de angajaţi şi de unităţi sanitare.

'Aplicarea prevederii se va face după ce va fi emisă o Hotărâre de Guvern, iar sursa de finanţare este Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate', menţionează MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel