Motreanu (PNL): Nu trebuie să îi lăsăm pe propagandiștii Rusiei, deghizați în suveraniști, să îl ajute pe Putin să reconstruiască lagărul socialist

Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreşedinte al PNL, a vorbit despre ce înseamnă NATO pentru România.

„Prin aderarea la NATO, petrecută în urmă cu 20 de ani, România beneficiază de garanții solide de securitate din partea unei alianțe puternice. NATO promovează democrația, libertatea și pacea în întreaga lume. Dorința de a fi alături de țările democratice a traversat ca un fir roșu istoria României din perioada dictaturii comuniste, de la lupta partizanilor anticomuniști, până la Revoluția din decembrie 1989.

Dacă bunicii noștri doar au visat să scape de tirania sovietică, noi chiar trăim în lumea liberă. Sute de mii de români au trăit pe viu momentul emoționant când un președinte al SUA le-a spus că țara noastră este invitată în NATO și nimeni nu va putea să ne mai ia libertatea. Apartenența României la NATO a devenit realitate la 29 martie 2004 prin depunerea instrumentelor de ratificare la depozitarul Tratatului Nord-Atlantic – Guvernul Statelor Unite.

Situația actuală din Europa, cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina, pune în evidență și mai mult importanța crucială a NATO în asigurarea păcii și securității în regiune și în întreaga lume. Deciziile adoptate la Summitul NATO de la Madrid din 2022 au avut un impact semnificativ în ceea ce privește securitatea României și a țărilor din regiune. NATO a hotărât înființarea unui grup de luptă în România, în timp ce prezența militară aliată în țara noastră a crescut.

La 20 de ani de la aderare, 82% dintre români își doresc ca România să rămână în NATO. Este un procent îmbucurător, înregistrat în ciuda unei propagande agresive împotriva lumii libere, a valorilor democratice în general. Nu trebuie să îi lăsăm pe propagandiștii Rusiei, deghizați în suveraniști, să îl ajute pe Putin să reconstruiască lagărul socialist”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (bani-pentru-tinerii-fermieri--dan-motreanu-70-000-de-euro-pentru-fiecare_77851000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel