Moțiunea nu poate fi votată în lipsă de cvorum. Decizia finală, la UDMR

Cinci parlamentari PSD nu pot participa la votul pentru moțiunea de cenzură, din diferite motive. Practic, PSD, ProRomânia și ALDE nu asigura cvorumul pentru ca moțiunea să poată fi votată. 

Moțiunea inițiată de PSD ar fi putut trece la limită, Opoziția bazându-se pe 234 de parlamentari. Pentru a pica Guvernul Orban erau necesare 233 de voturi.

Din păcate, cinci parlamentari PSD nu vor ajunge astăzi la Parlament, astfel încât nu ar fi asigurat cvorumul pentru ca moțiunea să poată fi votată, dacă parlamentarii UDMR nu intră în sală. În sala de grup a Pro-România se află, la această oră, 25 de parlamentari, care vor participa la vot.

Votul ar trebui reluat în zilele următoare. Dar, de marți începe sesiunea ordinară a Legislativului. Curtea Constituțională trebuie să decidă dacă o moțiune depusă într-o sesiune poate fi votată în altă sesiune.

PNL a sesizat deja Curtea, care va audia pe 1 septembrie pozițiile părților. Decizia CCR are efecte doar în viitor. Dacă moțiunea ar fi trecut, luni, 31 august, hotărârea judecătorilor CCR nu ar fi schimbat votul, guvernul rămânea picat. 

Dacă moțiunea nu poate fi votată din lipsă de cvorum, decizia CCR va avea efect și asupra moțiunii ”PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel