Moţiune Justiţie: Moțiunea "PSD stăpânul justiției?! Chiar așa..." intră la vot

Moţiunea simplă pe Justiţie iniţiată de PNL şi USR - intitulată "PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa..." -, legată de modificările legilor Justiţiei, a fost dezbătută ieri, urmând să fie votată miercuri, 13 septembrie, în plenul Camerei Deputaţilor. 

"Prin această moţiune atragem atenţia la întoarcerea la vechile metehne pesediste de pe vremea lui Adrian Năstase - Rodica Stănoiu, ceea ce dăunează intereselor României şi interesului oamenilor. Vă solicităm să renunţaţi la politizarea justiţiei. Nu vă mai ocupaţi doar de interesele infractorilor, a celor cu probleme, iar dacă nu sunteţi capabili să faceţi lucrul acesta, cel puţin ministrul Justiţiei să plece", explica acest demers liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

La dezbaterea de marţi, deputatul PNL Cristina Trăilă a susţinut că pachetul de propuneri pentru modificarea legilor Justiţiei creează un dezechilibru între cele trei puteri ale statului. Ea i-a transmis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se ocupe de condiţiile din închisori şi, totodată, "să nu devină o unealtă a coaliţiei de guvernare folosită de Liviu Dragnea şi prietenii săi în interese pur personale".  

[citeste si]

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins acuzaţiile de lipsă de transparenţă în iniţiativa de modificare a legilor Justiţiei, subliniind că aceste schimbări se impuneau, având în vedere că legislaţia datează din 2004, dar şi o solicitare de actualizare în domeniu venită în 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Ministrul a arătat că, în continuare, proiectul de lege va urma circuitul de avizare la ministerele de linie şi instituţiile avizatoare, după care îl va prezenta în Guvern, apoi va ajunge în Parlament spre dezbatere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel