Moţiune de cenzură. Kelemen Hunor, anunţ după negocierile cu PNL

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, susţine că moţiunea de cenzură nu va aduna voturile necesare să treacă fără ruperea coaliţiei PSD-ALDE.

Kelemen Hunor a precizat că a avut o întâlnire în cursul zilei cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, în care s-a discutat despre moţiunea de cenzură care va fi supusă miercuri votului Parlamentului. O decizie finală va fi anunţată de UDMR miercuri dimineaţă.

"Am avut o întâlnire cu Ludovic Orban. Am discutat un pic despre situaţia politică, am luat-o aşa, foarte sistematic, matematic. Şi am adunat tot ce se poate aduna la un loc, ca să vadă toată lumea, şi el, să văd şi eu cam unde suntem. Maxim 194 - 195 de voturi, dacă nu ţinem cont de nimic. Până la 233, mai sunt multe voturi lipsă. În acest moment, Opoziţia, completată eventual cu o parte dintre minorităţi, nu are şanse să dărâme Guvernul. Am discutat un pic şi despre dacă ar fi, ce s-ar întâmpla după. Sunt 3-4 variante prezentate de Ludovic Orban, de ieşire dintr-o situaţie care eventual după căderea Guvernului ar trebui rezolvată şi cu asta am şi terminat discuţia", a detaliat Kelemen Hunor la Parlament.

Un singur rezultat

Liderul UDMR a menţionat că nu a discutat cu Orban despre programul de guvernare, despre miniştri, despre poziţia de prim-ministru sau despre ce ar trebui să facă cel care vrea să înlocuiască Guvernul.

"Deci, din acest punct de vedere, sigur, toate calculele duc spre un singur rezultat. În acest moment, cei care au iniţiat moţiunea de cenzură nu au voturile necesare pentru a dărâma Guvernul. Fără PSD, fără ALDE, fără ruperea coaliţiei nu se poate dărâma, indiferent cine ce spune, pentru că cifrele nu mint. Cifrele sunt extrem de simple şi extrem de simplu e de făcut un calcul. Noi vom continua discuţiile şi în lunile care urmează, pentru că, până la urmă, e corect să discuţi, dar nu am putut să dăm un răspuns, pentru că noi mâine dimineaţă luăm o decizie - avem grupurile reunite şi acolo vom vota", a adăugat Kelemen Hunor.

Vezi şi: Negocieri pro sau contra moţiunii de cenzură. Bănicioiu vede o "lipsă de încredere"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel